OSMANCIK PİRİNÇ

OSMANCIK

Yerli pirinç türleri içinde en çok tercih edilenlerin başında gelen Osmancık pirinci, adını asıl yetiştirilme bölgesi olan Çorum’un Osmancık ilçesinden almaktadır. Trakya Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, 1997 yılında pek çok çeltik çeşidi içinden en verimli ve lezzetli olanı seçilerek “Osmancık-97” adıyla tescil edilmiştir. Son derece kaliteli, pilavlık bir pirinçtir.

Paketleme şekli:
5 kg lık çuvallar
10 kg lık çuvallar
25 kg lık çuvallar
50 kg lık çuvallar

Osmancık pirinci, Türkiye'nin önde gelen pirinç çeşitlerinden biridir. Osmancık ismi, Osmancık ilçesinden gelir. Osmancık pirinci, ince taneli, beyaz ve aromatik bir pirinç çeşidi olarak bilinir. Türk mutfağında ve dünya genelinde pilav yapımında sıkça kullanılır.

Osmancık pirinci, sahip olduğu özel tat ve koku ile tanınır. Pirincin uzun, ince ve tane tane olma özelliği yemeklerde lezzet ve doku katmada önemli bir faktördür. Osmancık pirincinin ideal bir pilav pirinci olma özelliği, onu geleneksel Türk yemeklerinde tercih edilen bir pirinç haline getirir.

 

Hoşgeldiniz
WhatsApp üzerinden bizimle
iletişime geçebilirsiniz.