BALDO PİRİNÇ
BALDO
Kökeni İtalya olan Baldo pirinci yüzyıla yakın zamandır Türkiye’de de bilinmekte ve yetiştirilmektedir. Son yıllarda özellikle tercih edilir hale gelmiş olan bu pirinç, en üst düzey kalitedeki pirinçler arasında gösterilir. Dolgun irice taneleri oldukça açık ve parlak renktedir. Pilav başta olmak üzere pek çok yemekte çok iyi sonuç vermektedir.
Paketleme şekli:
5 kg lık çuvallar
10 kg lık çuvallar
25 kg lık çuvallar
50 kg lık çuvallar
Baldo pirinç, özellikle İtalya'da popüler olan ve genellikle risotto gibi yemeklerde kullanılan bir pirinç çeşididir. Baldo pirinci, pirincin yüzeyindeki nişasta ile tanınır. Bu nişasta, yemeklerde lezzetli bir kıvam oluşturur ve yemeklere mükemmel bir krema dokusu kazandırır.Baldo pirinci, dünya genelinde gurme yemeklerde ve özellikle İtalyan mutfağının vazgeçilmez bir bileşeni olarak kabul edilir.